Sneltest tetracycline in melk

Als melkveehouder kunt u melkmonsters met spoed laten onderzoeken op de aanwezigheid van het antibioticum tetracycline. Het onderzoek betreft de CHARM (*) screeningsmethode. Dit onderzoek past Qlip ook toe voor Uitbetalingsmonsters in het kader van Douane Unie protocol.

Deze test is gebaseerd op de Douane Unie regelgeving (**) dat rauwe melk minder dan 10 ppb van de som van tetracyclines mag bevatten. Indien de test niet reageert op aanwezigheid van tetracyclines op dit meetniveau, zal Qlip < 10 µg/kg rapporteren.

Alvorens u dit onderzoek aanvraagt dient u altijd telefonisch contact op te nemen met de afdeling Sales binnendienst van Qlip via 088-7547199. Dit kan uitsluitend van maandag t/m vrijdag tussen 08.30u en 17.00u. 

U dient rekening te houden met het volgende:

  • - Alleen melkmonsters aangeleverd in de specifieke Qlip monsterfles worden in behandeling genomen. Let op, deze monsterflessen dient u tijdig te bestellen bij Qlip. >> Ga naar bestellen monsterflesjes
  • - Bij aflevering van het melkmonster dient u het monsterformulier te ondertekenen die bij de receptie van het zuivellaboratorium in Zutphen voor u klaar ligt.
  • - Indien het melkmonster voor 15.00u op een werkdag is aangeleverd in het zuivellaboratorium in Zutphen is het resultaat van het onderzoek op dezelfde dag nog beschikbaar.
  • - De rapportage van het onderzoek wordt per email toegestuurd aan het door u opgegeven email-adres, circa 1,5 uur na ontvangst van het melkmonster.
  • - De gerapporteerde resultaten hebben uitsluitend betrekking op het ontvangen melkmonster.
  • - Het tarief voor het spoedonderzoek is op aanvraag beschikbaar bij de Sales binnendienst.

Voor een vlotte afhandeling van uw aanvraag verzoeken wij u het aanvraag formulier 'Sneltest tetracycline in melk'  volledig in te vullen.

U kunt het melkmonster afleveren op het volgende adres:

Qlip BV - Zuivellaboratorium - T.a.v. Monsterontvangst - Oostzeestraat 2a - 7202CM Zutphen

(* = CHARM ROSA MRLBLRFTET2 screeningsmethode) 

(* * = Russian Technical Regulation on Milk and Milk Products. Federal Law No.88 FL 88 of 12 June 2008)