Certificering voedselveiligheid

Voedselveiligheid staat op nummer één voor alle partijen in de zuivelketen. De zuivelverwerkende industrie dient aan te kunnen tonen dat zij voldoen aan internationaal erkende voedselveiligheidsschema's. Onze auditoren zijn goed opgeleid, gekwalificeerd en erkend door schemaeigenaren en hebben veel ervaring met de verschillende processen binnen zuivelverwerking.

Qlip voert ten behoeve van de voedselveiligheid audits uit in het kader van de volgende nationaal en/of internationaal erkende certificering van kwaliteitsmanagementsystemen, producten en bereidingsprocessen:

Procescertificering

Certificering aan de hand van eisen aan het bereidingsproces, gebaseerd op het Codex Alimentarius document 'General Principles of Food Hygiene'. >> Lees meer

British Retail Consortium (BRC) 

Certificering aan de hand van de criteria van de Britse detailhandel. >> Lees meer

International Food Standard (IFS) 

Certificering aan de hand van de criteria van de Duitse en Franse detailhandel. >> Lees meer

HACCP 

Certificeren van HACCP systemen van bedrijven in de zuivelsector. >> Lees meer

FSSC 22000 

Certificering voor het Food Safety System Certification schema. >> Lees meer

Q-cert 22000

Certificering aan de hand van de eisen aan het bereidingsproces als aanvulling op het FSSC 22000 schema. >> Lees meer

GMP+-diervoeders

Certificering van bedrijven volgens GMP+-standaard B1 'Productie & Handel en Diensten'. >> Lees meer

Documenten certificering

De documenten die Qlip uitgeeft in verband met de certificeringsactiviteiten kunnen hier gedownload worden. Bedrijven kunnen op deze wijze beschikken over de documenten van de certificeringsschema's waarvoor certificering of aanmelding heeft plaatsgevonden. Hiervoor wordt aan elk bedrijf een inlognaam en wachtwoord verstrekt.

Het betreft reglementen, hygiënecodes en standaarden van de diverse certificeringsschema's. Indien wijzigingen in documenten zijn aangebracht, wordt u daarvan op de hoogte gesteld, zodat uw informatie steeds up-to-date kan blijven.

Melding recall / incident

Schemaeigenaren schrijven voor dat gecertificeerde bedrijven een recall of incident binnen de gestelde termijn melden aan de certificatie-instelling. De certificatie-instelling dient deze melding op te volgen en de afhandeling door het bedrijf te beoordelen om vast te stellen dat het bedrijf steeds aan de certificatiecriteria blijft voldoen.

Voor uw melding kunt u gebruik maken van dit online formulier.

Werkwijze certificaten & gebruik certificatiemerken

In verband met certificering van de voedselveiligheidsschema’s die onder procescertificatie (ISO/IEC 17065) en managementcertificatie (ISO/IEC 17021) vallen zijn in desbetreffende reglementen de bepalingen aangaande het verstrekken, schorsen, intrekken en verlengen van certificaten opgenomen. Tevens zijn hierin opgenomen de bepalingen aangaande het gebruik van certificatiemerken en de rechten en verplichtingen van certificaathouders met betrekking tot certificering. In het document "Werkwijze certificaten & gebruik certificatiemerken" vindt u een samenvatting van de verschillende bepalingen.

Klachten, bezwaar en beroep en geschillen

Over klachten, bezwaren en beroepen kunt u hier meer informatie verkrijgen.

Certificaathouders

Een recente lijst met Qlip-certificaathouders kunt u opvragen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 
. Tevens is er een overzicht met nieuw verstrekte certificaten en een overzicht met schorsingen en beëindigde certificaten beschikbaar. Deze kunt u vinden op de pagina met Downloads voor certificering productie, opvolgende bereiders, handel en transport.