Dracht meten via de melk

drachtMPR Dracht: Meer zien in melk. CRV introduceert MPR Dracht, een nieuwe en compleet automatische manier van het controleren van dracht bij uw koeien. Het aantal liters melk, het vet- of het eiwitgehalte, het celgetal of het lactosegehalte en ketosesignalering. Allemaal bekende data die sinds lang te meten zijn via de melkproductieregistratie (MPR). Dit wordt nu uitgebreid met het meten van dracht. Met MPR Dracht stuurt u automatisch aan welke dieren wanneer en hoe vaak getest worden. De uitslag komt automatisch op de juiste lijsten in Veemanager.

Dit alles resulteert in één groot voordeel: tijdswinst. Een selectie vooraf in de veestapel van dieren die op dracht gecontroleerd moeten worden of dieren vastzetten is niet nodig. Met MPR Dracht heeft u snel een beeld van de niet-drachtige dieren; koeien die geld kosten en dus aandacht nodig hebben.

Het is mogelijk om de dracht van een koe aan te tonen door bepaalde eiwitten te meten in de melk. De dracht is daardoor te voorspellen vanaf 35 dagen na insemineren. De analyses worden uitgevoerd in het laboratorium van Qlip.

Klik hier voor meer informatie over MPR Dracht