Chemisch en microbiologisch laboratoriumonderzoek

Qlip is uw partner voor nagenoeg alle chemische en microbiologische analyses voor de kwaliteitsborging tijdens de productie en het bewaren van zuivelproducten. Met deze analyses krijgt u meer inzicht en kennis over de samenstelling en kwaliteit van uw producten en stellen u in staat om meer sturing te geven op gebied van kwaliteit. Bij het optimaliseren van kwaliteit kunt u ook rekenen op de ondersteuning van Qlip. Ook kunt u met de analyses van Qlip voldoen aan de eisen die gesteld zijn door de wetgever in binnen- en buitenland zodat uw producten voor de binnenlandse handel alsmede de export geaccepteerd worden door de overheid.

Een groot aantal analyses die Qlip aanbiedt voor de zuivel zijn geaccrediteerd door de Raad van Accreditatie en worden uitgevoerd op ons eigen QCM laboratorium. Dit laboratorium bestaat uit de afdelingen microbiologie, chemisch en instrumenteel. Deze maakt bij de uitvoering van analyses gebruik van zowel de referentie standaardmethodes als de snellere geautomatiseerde methodes, zoals ICP-MS.

Hier vindt u meer informatie over het aanleveren van monsters voor chemische en microbiologische analyses. Bestaande klanten kunnen analyses aanvragen via Q-Portal.

Qlip verstrekt graag informatie over haar analysepakketten. Neem contact op met het zuivellaboratorium via 088-7547079 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 
.

Qlip is ook actief lid van de NEN Normcommissie "Microbiologie van de voedselketen". De commissie vormt een breed platform waarin vertegenwoordigers van de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap elkaar ontmoeten en besluiten nemen over bestaande en nieuwe normen. Binnen de normcommissie Microbiologie is een aparte werkgroep met experts actief, die zich bezighoudt met zuivelmicrobiologie (370 009 0002). Zodoende blijven we goed op de hoogte en kunnen we onze kennis en ervaring delen met ketenpartijen.